6M طلایی در تبلیغات
سالانه بودجه های گزافی در زمینه ی تبلیغات، توسط شرکت های کوچک و بزرگ صورت می پذیرد، اما نتایج و بازخوردها در قبال هزینه های انجام شده لزوما مورد رضایت کارفرمایان نمی باشد. دانستن و شناختن شش ام (6M) در تبلیغات، می تواند کمک شایانی به اثربخشی تبلیغات هر شرکتی بنماید. در این مقاله به اختصار به بیان 6 سوال می پردازیم که قبل از هرگونه اقدام تبلیغاتی می بایست به آنان پاسخ داده شود.
MARKET
برای چه بازار و جامعه ی هدفی قصد تبلیغات دارید؟
به عنوان مثال آیا مخاطب شما در تبلیغ، کودکان هستند یا مادران و خانم ها و یا همگی آن ها؟ دانستن دقیق مخاطب، شما را در ارایه ی بهتر محتوا و انتخاب مناسب تر رسانه و حتی زمان انتشار آگهی، یاری خواهد نمود و صدای شما را رساتر و مشخص تر به گوش مخاطبانتان خواهد رسانید.
MISSION
هدف و رسالت تبلیغ شما چیست؟
باید از خود سوال کنید که از برنامه ی تبلیغاتی پیش رو مشخصا چه انتظاری دارید؟ آیا به دنبال فروش بیشتر هستید؟ آیا صرفا قصد مطرح کردن خود برای مشتریان بالقوه را دارید؟ آیا به دنبال ایجاد حس خوب در مشتریان بالفعل خود هستید؟ هر چه که هست، دانستن دقیق هدف و رسالت تبلیغ، تیر ما را به هدف نزدیکتر خواهد نمود.
MESSAGE
چه پیامی قرار است به مخاطب منتقل شود؟
آیا پیام تبلیغاتی شما در ارتباط با تغییر آدرس فروشگاه شماست؟ آیا به دنبال تمرکز روی یکی از مزایای رقابتی جدید خود هستید؟ آیا قرار است خدمت یا کالای جدیدی را به مشتری معرفی کنید؟ آیا بنا دارید تا تخفیفات فصلی خود را اعلام بدارید؟ همچنین انتخاب شعار مناسب و تیتر جذاب در تبلیغات، یکی از اساسی ترین مراحل می باشد.
MEDIA
چه رسانه ای برای شما مناسب است؟
اگر در انتخاب رسانه هوشیار نباشید، پول خود را دور خواهید ریخت.
انتخاب به جای رسانه های مکتوب برای دست یافتن به جامعه ای خاص یا انتخاب رسانه های اجتماعی برای پوشش قشر وسیعی از مخاطبین و یا انتخاب یک بیلبورد برای مطرح کردن برند خود و رقابت با رقبای سرسخت، همگی نمونه ای از بررسی رسانه ها جهت انتخاب برتر و بهتر و هوشمندتر آن ها است.
MONEY
چه مقدار بودجه ی تبلیغاتی دارید؟
توجه به بودجه ای که به تبلیغات شما تخصیص یافته است، شما را در انتخاب مناسبترین رسانه، مدت زمان تبلیغ و مدیریت سایر هزینه ها یاری خواهد کرد. میزان بودجه را می توان براساس سرمایه گذاری رقبا در تبلیغ، درصدی از سود سالانه و سایر روش ها، در نظر گرفت و تعیین نمود.
Measurement
چگونه اثربخشی تبلیغاتی خود را ارزیابی می کنید؟
با توجه به رسالت و هدف خود، میزان اثربخشی تبلیغات را ارزیابی کنید. در این راستا می توان میزان فروش خود، قبل و بعد از تبلیغات را مقایسه نموده یا با ارایه ی فرم به مشتریان و سوال از آن ها، کشف کنید که چرا و چگونه شما را جهت خرید انتخاب کرده اند و در کدام رسانه تبلیغ شما را دیده اند؟
همچنین می توانید به صورت نمونه گیری (رندوم) و جهت حصول اطمینان از اثرگذاری و دیده شدن تبلیغاتتان، از جامعه ی هدف تبلیغ شده، در مورد تبلیغ و آگهی خود سوال پرسیده و نظر آن ها را جویا شوید.
در پایان فراموش نکنید که تبلیغات مناسب، رمز ماندگاری شماست.
به خاطر داشته باشید که “از دل برود هر آن که از دیده برفت”
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.