12 معیار مهم در برندسازی شخصی
پروفسور سارا بنت ویزر، نویسنده و پژوهشگر در حوزه رسانه و ارتباطات و نویسنده کتاب معروف authentic، 12 معیار مهم و ضروی را برای برندسازی معرفی می کند که می تواند یک طرح کلی و نقشه ی راه برای بیان هویت و چارچوب برندشخصی باشد. همچنین رامپرساد در کتاب مدیرعامل زندگی خود باش (2008) نیز این المان ها را ذکر می کند:
اصالت:
برند شخصی ما می بایست مبتنی بر شخصیت واقعی و حقیقی مان شکل بگیرد. اصالت یعنی خود واقعی مان را به دور از تظاهر و کپی کردن به نمایش بگذاریم.
یکپارچگی:
یکپارچگی بدین معناست که هویت ما با تصویری که از برند ما در ذهن مخاطبین شکل گرفته است تطابق داشته باشد و شامل همه ی قواعد، هنجارها و باید نبایدهایی است که موجب یکرنگی و یک دستی برند ما می شود. در واقع پندار، گفتار و رفتار ما می بایست متوازن و پایاپای صورت پذیرد.
ثبات:
از این شاخه به آن شاخه پریدن موجب کاهش تمرکز ما در توسعه برند شخصی خواهد شد. روی یک موضوع متمرکز شوید و در مسیری که انتخاب کرده اید ثابت قدم بمانید تا بتوانید اعتماد مخاطبینتان را جلب و جذب کنید و کیفیت همیشگی خود را به دیگران ثابت نمایید.
تخصص:
برای آنکه بتوانید برند شخصی خود را عمیق و دقیق طراحی کنید، می بایست در یکی از حوزه های توانمندی خود متخصص شوید. عمومیت گرایی شما را متمایز و ممتاز نخواهد کرد. اگر هیچ تخصصی ندارید به داشتن برند شخصی شاخص نیز امیدی نداشته باشید.
تناسب:
رفتار شما، وعده های شما، محتوایی که تولید می کنید می بایست متناسب با نمادی باشد که از شما در ذهن مخاطبین و هواداران شما شکل گرفته است.
اقتدار:
آیا شما می توانید در زمینه ی تخصصی خود الگوی دیگران باشید؟ آیا سخنان شما در دیگران اثرگذاری لازم را به همراه دارد؟ آیا افراد به محتوا و پیام هایی که تولید می کنید و تجربه ای که دارید اعتماد می کنند؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است، شما شخصیت مقتدری دارید.
تمایز:
شما در مقایسه با رقبای خود چه نقطه قوت منحصر به فردی دارید؟ چرا مخاطبین و مشتریان شما باید از بین تعداد زیادی همکار و رقیب، سراغ شما بیایند؟ سعی کنید خود را در زمینه ای خاص، از دیگر افراد فعال در صنف خود متمایز کنید.
دیده شدن:
از دل برود هر آنکه از دیده برفت.
سعی کنید همیشه در درسترس و در تیررس مخاطبین خود باشد تا برند شخصی تان مدام در ذهن و نگاه مخاطب تکرار شود.
تداوم:
برند شخصی شما مانند بذری است که می کارید و ان را آبیاری کرده و از آن مراقبت می کنید و سپس آرام آرام شاهد سر از خاک برآوردن آن خواهید بود و پس از بارور شدن می توانید از میوه های آن برداشت کنید. تداوم در انجام کلیه ی فعالیت هایی که به توسعه برند شخصی شما کمک می کند برای حیات آن بسیار ضروری و حیاتی است.
حسن نیت:
اگر نیت شما از داشتن برند شخصی، یاری رسانی به دیگران و یا هر نیت مثبت دیگری باشد، این حسن نیت در رفتار شما نیز جلوه گر خواهد شد و انسان ها خواسته یا ناخواسته این مهم را درک خواهند کرد و به شما علاقه ی بیشتری پیدا خواهند نمود.
عملکرد:
اگر همه ی تکنیک ها و تاکتیک های مدیریت برند شخصی را به خوبی انجام دهید اما عملکرد مناسبی نداشته باشید، بنیان برند شما برآب خواهد بود و دیر یا زود مخاطبین از گرد شما پراکنده خواهند شد.
حس اطمینان:
اگر نتوانید اعتماد مخاطبین خود را جلب کنید، هوادار و دنبال کننده ای نخواهید داشت و شبکه ی ارتباطی شما کوچک خواهد ماند و از توسعه ی ارتباطات و تاثیرگذاری بر دیگران محروم خواهید بود.
دکتر محمدرضا طاهری
مدرس و مشاور برندسازی شخصی
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.