چگونگی چیدمان کالا
حتما بارها و بارها برای خرید مایحتاج زندگی خود به فروشگاه ها و هایپرهای بزرگ مراجعه کرده اید. شاید پس از خارج شدن از فروشگاه به شما این حس منتقل شده باشد که بعضا علیرغم قصد قبلی، خرید زیادی را انجام داده اید و یا اینکه به آسانی مکان کالاهای مدنظرتان را یافته اید و چندین و چند احساس دیگر که می تواند خوب یا بد بوده و بر لذت خرید شما تاثیر مستقیم گذاشته باشد. این حالات همگی می تواند تاثیر مستقیمی با نوع چیدمان کالا در فروشگاه داشته باشند.
در ادامه ی مقاله به ذکر نکاتی مهم و ضروری در خصوص چیدمان کالا در فروشگاه خواهم پرداخت:
نزدیک هم نبودن کالاهای پرمصرف
کالاهای پر مصرف را در قفسه های نزدیک به هم قرار ندهید تا مشتری برای یافتن سایر کالاهای ضروری و مورد نیازش، ترغیب شود زمان بیشتری به جستجو و چرخیدن در فروشگاه اختصاص و با کالاهایی دیگر فروشگاه شما آشنا شده و اقلام بیشتری را از نظر بگذراند و احتمالا خرید بیشتری انجام دهد. به همین منظور بهتر است کالاهای پر مصرف و پر کاربرد در انتهای فروشگاه قرار گیرند.
استقرار کالاهای پر سود در مسیر پر تردد
اگر کالاهایی که سود خوبی دارند، در دسترس و در مسیر مشتری قرار نگیرند، قطعا با افت فروش مواجه خواهند شد و سود زیادی نصیب شما نخواهد گردید. پس آن ها را در مسیر پر تردد قرار دهید.
قرارگیری نزدیک به هم کالاهای با کاربرد یکسان و هم گروه
کالاهایی که کاربرد نزدیک و یکسان دارند و یا مکمل یکدیگر هستند می بایست نزدیک به هم قرار گیرند. به عنوان مثال کالای مکمل لبنیات، نان و سایر محصولات صبحانه است که در مجموع یک سبد کالای مناسب برای صرف صبحانه می باشد. قرار گرفتن این ها در کنار هم می تواند مشتری را جهت خرید، بیشتر ترغیب نماید. همچنین توجه به عدم قرار دادن محصولات خوراکی و غذایی در کنار میوه و سبزیجات کثیف و مواد شوینده ی بودار، امری مهم و ضروری است.
توجه به سهولت دسترسی کالا برای مشتریان
قفسه ها نباید خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشند که موجب به زحمت افتادن مشتری گردند. همچنین کالاهای مخصوص به کودکان می بایست در ققسه های کوتاه تر قرار گیرند تا جلو چشم آن ها باشند. کالاهایی مانند شکلات و آدامس و سی دی ها و مجلات نیز می بایست نزدیک صندوق قرار گیرند تا مشتریانی که در صف پرداخت منتظر هستند با فراغ بال، آن ها را بررسی و انتخاب نمایند. همچنین نباید کالاها را در نقاط کور و پشت قفسه ها قرار دهیم که از معرض دید مشتری خارج شوند.
قرار دادن کالاهای گران قیمت در قفسه های مجزا
برای حفظ اعتبار و ارزش کالاهای گران قیمت در نگاه مشتری، آن ها را در قفسه ای مجزا قرار دهید تا اولا از آسیب های احتمالی آن ها جلوگیری به عمل آید و دوما ارزش آن ها در نگاه مشتری نمود بیشتری پیدا کند و مشتریان خاص خود را جذب نماید.
چیدن کالا در قفسه ها به تعداد مناسب و کافی
تعداد مناسب و کافی کالا در هر قفسه موجب می شود که چیدمان فروشگاه نظم و انضباط بیشتری داشته باشد و کالاها روی سر مشتری ریزش نکنند یا اینکه بلافاصله تمام نشوند و قفسه ها خالی نمانند.
تخصیص یک قفسه برای مناسبت های مهم و فصلی
در فروشگاه خود قفسه ای را مخصوص کالاها و محصولات فصلی قرار دهید. به عنوان مثال محصولات مناسب و مرتبط با فرهنگ ها و رسوم باستانی و مذهبی مردم، مانند سبزه و ماهی در عید نوروز یا گل و بسته های هدیه برای روز مادر و …
قطعا ده ها نکته ی مهم دیگر نیز در این حوزه وجود دارد که می بایست به آن ها توجه گردد. امیدوارم در سلسله مقالات بعدی این فرصت مهیا شود که به ذکر سایر نکات بپردازم.
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.