چرایی صادرات
صادرات به معنای ارتباط گرفتن با حرفه ای های بازار و بازارهای حرفه ای در آنسوی مرزهاست. در جهان امروز، صادرات یکی از مهمترین فاکتورهای توسعه اقتصادی کشورها به حساب می آید و همه ی تولیدکنندگان مترصد آن هستند تا بازار جدیدی را در آنسوی مرزها شناسایی و محصولات خود را روانه ی آن جا نمایند. در این مقاله تصمیم داریم تا به برخی از انگیزه های صادرات که می تواند دغدغه ی تولیدکنندگان را بیش از پیش برای انجام این مهم تقویت نماید، اشاره نماییم.
- درآمد ارزی و افزایش نقدینگی
صادرات موجب رونق رشد اقتصادی، ایجاد درآمد مالیاتی و بهبود تراز پرداخت شرکت های تولید کننده می گردد که همه ی این ها افزایش نقدینگی صادر کننده را به دنبال خواهد داشت.
- بهبودی کالا و توسعه ی محصول:
صادرات کالا باعث میشود شرکتهای تولیدی داخلی، کیفیت محصولات خود را متناسب با استانداردهای جهانی افزایش دهند و محصولاتی در حد و اندازه ی رقابت با نمونه های موجود در بازار جهانی تولید نمایند. همچنین کشف نیازهای بازارهای برون مرزی، اسباب و زمینه ی توسعه ی محصول و خلق محصولات جدید را نیز به دنبال دارد.
- توسعه و افزایش سهم بازار
با کاهش تقاضا در بازار داخلی و افزایش رقبا، بهترین اقدام، یافتن بازاری جدید در آنسوی مرزهاست که موجب توسعه ی بازار و افزایش فروش بنگاه های تولید کننده می گردد.
- برندینگ داخلی و خارجی
بنگاه هایی که محصولات خود را صادر می کنند علاوه بر آنکه در آن سوی مرزها برای خود اسم و رسمی دست و پا می کنند، از اعتبار و جلوه ی بهتری در بازار داخل نیز بهره مند می گردند که این مهم در روند برندینگ آن ها سهم بسزایی خواهد داشت.
- ایجاد اعتبار برای کشور:
اعتبار سازی برای کشورها، فقط با پیروزی در مسابقات ورزشی و عقد قراردادهای سیاسی و … نیست. صادرات کالاهای مرغوب به بازارهای خارجی، علاوه بر ایجاد اعتبار برای تولید کننده، اسباب مطرح شدن هرچه بیشتر کشور مبدا را نیز به دنبال دارد. بدون شک یکی از بهترین راه هایی که می توان برای یک کشور اعتبارسازی کرد، انجام صادرات مناسب و با کیفیت کالا می باشد.
- افزایش اشتغال
یکی از بهترین راهکارهای اشتغال زایی در کشور، توجه ویژه به امر صادرات است. چرا که با رونق گرفتن صادرات، ظرفیت های تولید افزایش یافته و بالطبع نیروی کار بیشتری مشغول به فعالیت خواهند شد.
- بالارفتن مهارت و تخصص کارکنان
تولید کالای استاندارد و با کیفیت، نیازمند کارمندانی باتجربه، متخصص و دارای دانش کافی می باشد که این مهم از دیگر مزایای صادرات توسط واحدها و بنگاه های تولیدی بوده و خواهد بود.
- جذب سرمایه های خارجی
تاجران زیادی آماده ی انجام سرمایه گذاری بر محصولات کاربردی و مناسب سایر کشورها هستند. اگر تولیدکننده ی ایرانی نتواند توجه این افراد را جلب نماید، آن ها برای سرمایه گذاری راهی سایر کشورها خواهند شد. پس انجام دقیق، به موقع و مناسب صادرات، می تواند حجم عظیمی از سرمایه های برون مرزی را به کشور تزریق نماید.
- آسایش و رفاه جامعه
افزایش اشتغال، بهبود کالا، افزایش نقدینگی و افزایش اعتبار ملی، همگی دلایلی کافی و مناسب برای افزایش سطح رفاه و آسایش جامعه می باشند که با انجام هرچه بیشتر و بهتر صادرات محقق خواهند شد.
- انتقال فرهنگ و توسعه ی ارتباطات:
صادرات در لغت به معنای انتقال کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر یا از داخل به خارج کشور می باشد، اما این فقط کالا نیست که مرزها را در می نوردد. بلکه فرهنگ ها و اداب و رسوم یک کشور و تمدن به کشور و تمدن دیگر نیز منتقل خواهد شد. چرا که افراد با فرهنگ های مختلف و کالاهایی متفاوت که حاوی سلیقه ها و تقیدات خاص و منحصر به فرد هر کشور است، با هم مراوده و معاشرت می نمایند. این اتفاق آنقدر پر رنگ است که در بعضی مواقع، روابط تجاری توانسته است مناسبت های سیاسی دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد و تعاملاتی حسنه برجای گذارد.
- استفاده از تسهیلات
بنگاه ها و شرکت های صادر کننده، مشمول تخفیف های مالیاتی یا بعضا معافیت از پرداخت عوارض خواهند شد و در بعضی مواقع می توانند از وام های مناسبی که دولت در اختیار آن ها قرار می دهد، استفاده نمایند.
به امید آنکه با حمایت های دولت، عزم راسخ تولیدکنندگان، عنایت به پتانسیل ها و خلاقیت های کارآفرینان و دانشجوبان این مرز و بوم، بتوانیم اقتصاد کشور را با ایجاد ظرفیت های هرچه بیشتر صادرات، از آشفتگی، خمودی، کساد، وابستگی و واماندگی برهانیم.
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.