نکات ضروری در فروش حضوری
گاهی دانستن و رعایت نکاتی ساده ولی کاربردی در فروش، می تواند درآمد ما را متحول نماید. احتمالا اگر درگیر فروش یا بازاریابی هستید، بارها برایتان پیش آمده است که پس از جلسه ی مذاکره، از بیان یا عدم بیان نکته ای و یا انجام و عدم انجام حرکتی، احساس پشیمانی کرده باشید. در این مقاله قصد داریم تا به ذکر نکاتی مهم و ضروری در فروش حضوری اشاره نماییم تا میزان اشتباهات خود را به حداقل و میزان موفقیت در فروش را به حداکثر برسانیم.
- تهیه ی اطلاعات از شخص مشتری و شرکت او
دانستن نام و سمت شخصی که با او قرار دارید و شناخت کافی از شرکت وی، از مهم ترین نکاتی است که در بازاریابی حضوری نباید از آن غفلت ورزید.
- قرار با تماس قبلی
در صورتی که مقدور است و آفتی ندارد، ترجیحا با تماس و هماهنگی قبلی، در جلسه ی فروش و مذاکره حاضر شوید.
- توجه به زمان قرار
به همان اندازه که دیر رسیدن در جلسه ی مذاکره به شخصیت و اعتبار شما آسیب می زند، زودتر حاضر شدن در محل نیز از اعتبار شما می کاهد. بهترین زمان جهت ورود به محل قرار، همان ساعتی است که پیش تر هماهنگ کرده اید. البته زودتر حاضر شدن در حوالی محل قرار، جهت کسب آرامش بیشتر، توصیه می شود.
- طراحی برنامه ی بازاریابی
.قبل از مراجعه به مشتری، نیازهای او را پیش بینی کرده و اهم مزایای محصول خود را که دردی از مشکلات او دوا می کند را آماده ی ارایه نمایید. بدانید که قرار است در پروسه ی فروش از چه نقطه ای به چه نقطه ای برسید.
- داشتن ظاهر آراسته و مناسب
در بازاریابی و فروش حضوری، پوشش افراد تاثیر شگرفی بر ایجاد نگرش اولیه در مخاطب دارد. پس سعی کنید با پوشش مناسب، خود را محترم، متشخص و قابل اعتماد جلوه دهید.
- مدیریت انرژی
همیشه حتی وقتی که بی انرژی و بی حال و حوصله هستید، مثل روزهایی که پرانرژی هستید راه بروید و همیشه لبخند به لب داشته باشید و با مشتری محکم و با جدیت دست بدهید.
- یخ شکنی!
یخشکنی همان ایجاد ذهنیت خوب اولیه و به وجود آوردن حس خوب در طرف مقابل است. برای یخشکنی بهتر است لبخند بزنید و در ابتدای صحبت به موضوعی غیرکاری اشاره کنید. مثلا درباره ی خود مشتری صحبت کنید.
- ارائه ی مشاوره و ایجاد حس اعتماد
برای مشتری جذابیت دارد که شما علاوه بر آنکه محصول خود را معرفی می کنید، نیازهای جانبی او را نیز تشخیص داده و در حد معلومات و تخصصتان او را راهنمایی کنید. اینگونه است که مشتری به شما اعتماد بیشتری کرده و نسبت به شما وفادار خواهد ماند.
- ارایه ی بروشور یا کارت ویزیت مناسب جهت تداوم ارتباط با مشتری
برای معرفی دقیقتر و بهتر محصول خود، بروشوری جذاب طراحی کنید و اطلاعات تماس خود را در قالب یک کارت ویزیت به مشتری ارائه دهید تا اگر قرار شما منجر به فروش نشد، اطلاعات شما در دسترس او باقی بماند و در صورت نیاز، بعدها با شما تماس حاصل نماید.
- خاتمه ی فروش
سعی کنید فروش را به خاتمه برسانید و آن را نیمه کاره رها ننمایید. در صورتی که احساس می کنید مشتری دو دل و مردد است، او را از تردید خارج کرده، ابهامات او را برطرف و جهت نوشتن قرارداد دست به قلم شوید. البته اگر مشتری نیاز به فکر و بررسی بیشتر دارد، به او وقت دهید اما زمان پیگیری مجدد را از او جویا شوید.
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.