مدل اینتربرند
اینتربرند، شرکت انگلیسی مشاوره ی برندینگ، از رویکردی بسیار متفاوت برای شناسایی بهترین برندهای دنیا استفاده می کند. در این مدل، در آغاز، پانصد برند بر اساس 7معیار مورد بررسی قرار گرفتند(آکر،1996، ص313):
1- رهبری: برندی که رهبری بخشی از بازار را به عهده دارد، از برندهای دوم،سوم و … قویتری و دارای ثبات بالاتری است. این معیار صرفه جویی در مقیاس برای فرآیندهای ارتباطات و توزیع برای برند رهبر را به دنبال دارد و همچنین مشکلاتی که رقبا در توزیع و ارتباطات و فرسایش قیمتی با آن مواجه هستند را انعکاس می دهد.
2- ثبات: برندهایی با عمر طولانی با هویتهایی که تبدیل به بافتی از بازار شده و حتی تبدیل به فرهنگ بازار شده است، دارای ارزش و قدرت هستند.
3- بازار: برندها زمانی که در بازاری هستند که آن بازار دارای سطح فروش افزایشی یا ثابت است و یا دارای ساختار قیمتی است که شرکتهای موفق میتوانند در آن فعالیت کنند، دارای ارزش بالاتری هستند.
4- حوزهی بین المللی: برندهایی که به صورت بینالمللی فعالیت میکنند و نه محلی، دارای ارزش بالاتری هستند، این امر تا حدی به علت صرفهجویی در مقیاس است. عموماً، هرچه گسترهی یک برند وسیعتر باشد، ارزش آن بالاتر است.
5- روند: روند بلندمدت یک برند در زمینه فروش میتواند امکان موفقیت آتی را پیشبینی کند. یک برند سالم و در حال رشد بیانگر این است که این برند همزمان با مصرفکنندگان و در ارتباط با آنها باقی میماند.
6- پشتیبانی: برندهایی که دارای سرمایهگذاریهای مداوم بوده و مورد پشتیبانی قرار گرفتهاند، از دیگر برندها قویتر بودهاند. با این حال، در کنار سطح پشتیبانی از برند، کیفیت پشتیبانی نیز باید در نظر گرفته شود.
7- محافظت: قدرت و گسترهی محافظت قانونی از علامت تجاری برند نیز برای قدرت برند مهم است
دکتر محمرضا طاهری، مدرس و مشاور برندسازی شخصی
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.