برندینگ، راهی برای توسعه اقتصاد کشور در دنیا
متن مصاحبه خبرگزاری ایسنا با دکتر محمدرضا طاهری:
برندینگ، راهی برای توسعه اقتصاد کشور در دنیا
یک مدرس دانشگاه گفت: اگر ما بخواهیم نه تنها در کشور بلکه در دنیای اقتصاد حرفی برای گفتن داشته باشیم، می بایست به سمت برند شدن قدم برداریم و زمانی میتوانیم صادرات را توسعه دهیم و واردات را مدیریت کنیم که در داخل کشور نشان های تجاری محبوب و شناخته شده داشته باشیم
محمدرضا طاهری، دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: امروزه باتوجه به اشباع بازار در حوزههای مختلف و بالا بودن ریسک برای سرمایهگذاری، معمولا همه افراد سوال مشترکی دارند و آن سوال این است که باید در چه مقولهای سرمایهگذاری کنند؟
وی ادامه داد: یکی از بهترین و اثرگذارترین روشهای سرمایهگذاری در عصر امروز چه در ایران و چه در جوامع دیگر، سرمایهگذاری بر مقولهای به نام “برند شخصی” است. یعنی افراد باید بر دانش، توانمندی و نقاط قوت خود سرمایهگذاری کنند تا از آن بهرهبرداری لازم را برای توسعه فردی و شغلی خود داشته باشند.
طاهری بیان کرد: یکی از مهمترین دلایل بیکاری در کشور آنست که افراد ظرفیت ها و پتانسیل های خود را نمی شناسند و یا نمی دانند که چگونه باید مهارت ها و توانمندی های خود را به دیگران معرفی کنند و این مهم با توجه به رویکرد برند شخصی قابل حل خواهد بود.
برند شخصی همواره جای پیشرفت دارد
این مدرس دانشگاه گفت: برند شخصی مقولهای است که هرچقدر بر روی آن سرمایهگذاری کنیم، باز هم جای پیشرفت دارد و این مهم همواره در حال رشد است مگر این که ما خودمان آن را تخریب کنیم.
وی ادامه داد: تصور کنید که یک مهمانی را با تمام دقت برگزار می کنید و در روز موعود منتظر مهمان ها میمانید اما هرچقدر زمان می گذرد می بینید که هیچ مهمانی از در وارد نمی شود و بعد از اینکه داستان را بررسی می کنید متوجه میشوید که هیچ کارت دعوتی برای مهمانان پخش نکرده اید. دقیقا این امری است که بسیاری از افراد را درگیر کرده. یعنی من یک توانایی دارم اما منتظر آن هستم که افراد از من استفاده کنند و به من مراجعه کنند در حالیکه با هیچ کسی از توانمندی هایم سخنی نگفته ام.
طاهری خاطرنشان کرد: دانشجویان فارغالتحصیل باید در نظر داشته باشند که مهارت ها و توانمندی های لازم را برای اشتغال بیاموزند اما مرحله ی بعد از آن اینست که بتوانند معرفی مناسبی از خودشان در جامعه داشته باشند تا مدیران مشاغل و یا فعالین اقتصادی بتوانند آنان را شناسایی کنند و فضای مناسب همکاری شکل بگیرد.
این مدرس دانشگاه اشاره کرد که قدم اول و قابل توجه در توسعه برند شخصی خودشناسی است و گام دوم ایجاد مهارت و تخصص و متمایز شدن از رقبا است. سپس در خصوص تعریف برند شخصی عنوان کرد: یکی از ساده ترین و زیباترین تعاریف برند شخصی را جف بیزوس مدیرعامل سایت آمازون ارائه کرده است که میگوید برند شخصی آن چیزی است که مردم پشت سر شما میگویند زمانی که شما در داخل اتاق نیستید.
برند شخصی هر فرد بزرگترین و ارزشمندترین دارایی او است
وی اضافه کرد: برند شخصی به عنوان بزرگترین و ارزشمندترین دارایی هر شخص است که قابل خریداری نمی باشد و باید با پشتکار، درایت و ظرافت، آن را معماری نمود.
طاهری با طرح این سوال که آیا برند شخصی به معنای شهرت است، تصریح کرد: برند شخصی به هیچ عنوان به این معنا نیست و این تصور غلط در مورد این مقوله وجود دارد و شاید به همین دلیل است که بعضی از افراد به سراغ آن نمیآیند. برند شخصی ممکن است منجر به شهرت شود اما به هیچ عنوان شهرت نیست بلکه معروفیت انتخابی در بازار هدف است. تفاوت برند شخصی و شهرت درست مانند تفاوت پهلوانی با قهرمانی است.
این مدرس دانشگاه افزود: برای ساخت برند شخصی باید نگاه ویژهای به دنیای آنلاین داشته باشیم اما این نکته نیز بسیار مهم است که دنیای آنلاین ما باید انعکاسی از دنیای آفلاین ما باشد.
وی بیان کرد: برند شخصی به ما کمک میکند که تخصص خود را به نمایش بگذاریم. برند شخصی انتظارات دیگران از ما را مهندسی میکند. ما اگر بخواهیم انتظارات دیگران را در مورد خود مدیریت کنیم باید مهندسی و معماری دقیقی از برند شخصی خود داشته باشیم.
طاهری ادامه داد: برند شخصی موجب میشود که دستاوردهای مادی و معنوی ما افزایش یابد. هر میزان که برند توسعه پیدا کند، مخاطبین و مشتریان ما نیز بیشتر خواهد شد و شان و جایگاه ما در نگاه دیگران افزایش خواهد یافت. همچنین سبب میشود که ما بتوانیم خودمان را به دیگران بهتر و راحتتر بشناسانیم و معرفی کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه همه افراد در جامعه برند شخصی دارند، عنوان کرد: آن تفکری که مردم از ما دارند برند شخصی ما را شکل داده و ما باید به دنبال تصحیح و ساماندهی و ارتقا آن باشیم. افزایش نفوذ و عمق کلام، افزایش اعتماد به نفس، افزایش ارتباطات و تسهیل استخدام از دیگر نتایج داشتن برند شخصی مناسب است.
برند شخصی تعلیق وابستگیها است
وی با اشاره به اینکه یکی از مقولههای بسیار مهم در برند شخصی این است که از وابستگیها به دیگران دل بکنیم، تصریح کرد: برند شخصی تعلیق وابستگیها است. من خودم باید برای خودم کاری انجام دهم و مدیر برند خودم باشم اما این بدان معنا نیست که از هیچ کسی کمک نگیریم. بلکه یکی از مهمترین نکات در مقوله ی ساخت برند شخصی، ارتباطات است و ما باید در این زمینه از کمک دیگران نیز بهره ببریم و ارتباطات خود را گسترش دهیم.
طاهری اضافه کرد: مهمترین نکته در مقوله ساخت برند شخصی شناخت خود است. یعنی اگر من توانمندیهای خود را نشناسم، هر میزان که برای برند خود تلاش کنم، باز هم نتیجهای در بر نخواهد داشت و بنیان آن بر آب خواهد بود.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در نهایت و در مرحله برداشت، میتوانیم به بهرهبرداری مادی یا معنوی از پروسه برندسازی خود دست پیدا کنیم و نمیتوان گفت که برای این بهرهبرداری باید چند ده سال صبر کرد، بلکه گاهی اوقات با توجه به تلاش فردی میتوان زودتر از آن چه که فکر می کنید از برند شخصی خود بهره برداری های مادی و معنوی فراوان داشته باشید.
یک علت فرار افراد و شرکتها از بحث برندینگ، تابوهای اجتماعی است
طاهری با اشاره به اینکه برندینگ کالا، محصولات و خدمات، مقوله مجزایی از بحث برند شخصی است، تصریح کرد: یک علت اینکه افراد و شرکتها از بحث برندینگ فرار میکنند، تابوهای اجتماعی بوده و یکی از این تابوها مالیات است. یک سری از ترسها از برند شدن نیز به علت نداشتن تعهد برخی برندها بوده و عدهای از افراد نیز به دلیل نداشتن دانش برندینگ به سراغ آن نمیروند اما تمام قضیه این نیست.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: بسیاری از افراد توانمند به عمد در بازار برند نمیشوند تا بتوانند در فضای ابهامآلود بازار کالای نامرغوب خود را زیرکانه بفروشند و به مردم تحمیل کنند. اگر ما بخواهیم نه تنها در کشور بلکه در دنیای اقتصاد، سری میان سرها پیدا کنیم، باید به سمت برند شدن قدم برداریم. زمانی میتوانیم صادرات را توسعه دهیم و واردات را مدیریت کنیم که در داخل کشور برندهایی داشته باشیم که مردم حس خوبی به آنها داشته باشند؛ نه اینکه امروز برای اینکه بخواهیم خود را مطرح کنیم از برندهای خاص خارجی استفاده نماییم.
وی با طرح این سوال که چرا برخی از مردم ما با خرید بعضی از کالاهای داخلی احساس غرور و افتخار نمی کنند تصریح کرد: نداشتن کیفیت لازم و بی توجهی به انتظارات مشتریان از جمله دلایل مهم این اتفاق است.
طاهری بیان کرد: مردم نباید به دلیل داشتن حس ترحم از محصولات داخلی خرید کنند بلکه باید با افتخار و غرور این کار را انجام دهند و مجبور کردن مردم به خرید کالای ایرانی اتفاق خوشایندی نیست و در بلند مدت موجب دلزدگی مشتریان خواهد شد.
این مدرس دانشگاه گفت: امیدوارم که تولید کنندگان و مدیران کسب و کارهای کشور، با مفاهیم برندسازی چه در حوزه فردی و چه در حوزه کالا و خدمات بیشتر آشنا شوند تا شاهد شکوفایی اقتصادی کشور و میهن عزیزمان باشیم. به امید روزی که در تمام دنیا شاهد عرضه کالاهای درجه یک و ممتاز ایرانی باشیم.
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.