آنچه برندسازی شخصی نیست
انواعی از اطلاعات غلط که در طول 10 سال گذشته و بیشتر دیدهام:
- برندسازی کلمهای فانتزی برای خودشیفتگی است.
- نوعی تبلیغات وقیحانه خود است.
- طرفداران برندسازی مدعی این هستند که موفقیت از درست کردن ظاهر خود ناشی می شود، نه از پیشرفت فردی، کار سخت و هوش.
- این کار یک حقه است. یک مورد نمی تواند شما را در تمام شرایط زندگی تعریف کند.
- نوعی تب گذراست که به زودی با مورد بهتری جایگزین می شود.
- راهی برای مستقر کردن خود به عنوان یک متخصص در زمینه شغلیتان است.
- تماما چاپلوسی است… فرصتی برای بزرگ جلوه دادن خودتان.
- تنها یک شعار جذاب برای رزومه و امضای ایمیل است.
- راهی برای رسیدن به شهرت است.
- تنها یک اعلامیه برند است که زمینه های کاربردی تخصص را فهرست می کند.
آنچه واقعا برندسازی شخصی هست
برندسازی شخصی چیز جدیدی نیست. همواره همراه ما بوده است. قبل از اینکه اسمی داشته باشد، مردم شهرت و وعده ارزشی دیگر افراد را ارزیابی می کردند و تصمیم می گرفتند که آیا با این افراد شراکت و تجارت کرده و آنها را استخدام کنند یا خیر.
تام پیترز، که اولین بار اصطلاح برندسازی شخصی را به کار برد، سال 1997 در مقاله خود در مجله Fast Companyبه نام «برندی به نام شما» نظر خود را چنین بیان کرده است:
«ما مدیر عاملان شرکت های خود هستیم: شرکت من (Me Inc.)
شما استخدام شدهاید، گزارش کار می دهید، به تیم ملحق می شوید –و به سرعت، مشخص کردن نحوه ارائه ارزش به مشتری را شروع می کنید. در طول مسیر، مسائل مرتبط را یاد می گیرید، مهارت های خود را توسعه می دهید، توانایی های خود را بهبود می بخشید و از پروژهای به پروژه دیگر حرکت می کنید.
و اگر واقعا باهوش باشید، به این پی می برید که چگونه خودتان را از تمام آدم های باهوش دیگری که دارای کت و شلوارهای چند ده میلیونی ، لپ تاپ های با قدرت بالا و رزومه های بی عیب و نقص هستند متمایز کنید. در طول مسیر، اگر واقعا باهوش باشید، به این پی می برید که باید به منظور ایجاد یک نقش متمایز برای خودتان چه کاری بکنید –برای ترویج برندی به نام خودتان، پیام و راهبردی را ایجاد می کنید.»
از قبل برند داشتهاید. برند شما، شهرت شماست.
برای فهم دقیق ارزش منحصربفردی که عرضه می کنید –برند شما – و انتقال آن، باید مجموعهای از توانایی ها، ویژگی های شخصیتی و محرک های منحصربفردی که شما را از همسالان و رقبایی که دارید متمایز می کند به دقت مشخص نمایید.
همراه با خودکاوی، معیار واقعی برند شما از مقایسه بازخوردهای افرادی که شما را به خوبی می شناسند حاصل می شود. آنها از پیش می دانند برند شما در مورد چیست. آنها می دانند در چه چیزی بهترین هستید.
فرآیند برندسازی شامل شناخت مخاطبِ هدف به گونهای که برند شما به دل آنها بنشیند نیز می شود.
به برندسازی شخصی به این عنوان فکر کنید که به افراد و کارفرمایانِ هدف خود ارزش منحصربفردی که برای عرضه دارید را آموزش می دهید.
اما برندسازی تنها در مورد بازاریابی خودتان نیست.
از آنجایی که فرآیند تعریف و توسعه به دقت بینش، ارزش ها، اهداف و اشتیاق های شما را مورد بررسی قرار می دهد، پس برندسازی یکی از ابزارهای رشد فردی نیز هست.
همراه با این خودکاوی، درک عمیقی از کاری که بیشترین تناسب را با شما دارد حاصل می شود.
برندسازی به شما کمک می کند تا به سمت تکمیل حرفه و کار در مسیر اشتیاق پیش بروید.
در درگاه های ارتباطی بازاریابی شغلی –پروفایل لینکداین، رزومه اجرایی، بیوگرافی، کاورلِتِر و غیره –برندسازی به ایجاد جذابیت برای شما کمک می کند… برای آنچه می خواهید با آن کار کنید، نحوهای که کارها را پیش می برید و آنچه که برای عرضه دارید و شخص دیگری ندارد.
به محض اینکه آنچه شما را متمایز می کند تعریف و برند خودتان را یک جا جمع کردید، می توانید یک راهبرد بازاریابی شغلی ایجاد کنید تا به صورت یکنواخت وعده ارزشی منحصربفرد خود را به مخاطب هدف از طریق کانال های مختلف، چه آنلاین و چه آفلاین، انتقال دهید.
برند شما تصمیمگیری را برای مسئولین منابع انسانی و مسئولین استخدام راحتتر می کند؛ تصمیم گیری در مورد اینکه آیا شما مورد مناسبی برای سازمان آنها هستید و آیا شما را استخدام کرده و با شما تجارت کنند یا خیر.
اگر در مسیر فرآیند برندسازی شخصی قرار دارید، برندسازی شخصی به شما کمک می کند:
- به تکمیل شغلی برسید،
- به مسئولین استخدام این پیام را می رساند که چرا بهترین گزینه برای استخدام هستید،
- تصمیمگیری برای استخدام را آسانتر می کند، و
- شما را سریعتر به شغلی که بیشترین تناسب را با شما دارد می رساند.
آیا ارزش تلاش کردن را ندارد؟
(تلخیص و ترجمه: دکتر محمدرضا طاهری، مشاور و مدرس برندسازی شخصی)
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.