درس های بازاریابی که از ورزش دویدن میآموزیم
بازاریابی علمی است که در همه ی ابعاد زندگی می توان آن را جستجو کرد. یکی از مقوله هایی که پر است از درس های بازاریابی، وادی ورزش می باشد. در این مقاله قصد دارم تا در مورد درس های بازاریابی که از ورزش دویدن می آموزیم، چند خطی برای شما بنویسم.
قواعد رقابت را یاد بگیرید تا از مسابقه خط نخورید
اگر دونده ای خط پایان را نشناسد و از قواعد حرفه ای رقابت ها مطلع نباشد، ممکن است در مسیر اشتباه قرار گیرد و با دویدن در خلاف مسیر، فقط خود را از مقصد نهایی دورتر کند. یا اینکه اگر در مسیر باشد و قوانین مربوطه را رعایت نکند، از جریان مسابقه کنار گذاشته شود و برای تلاش او وقعی نهاده نگردد.
یک بازاریاب حرفه ای نیز باید قواعد و قوانین بازار را بشناسد تا بتواند به طور سالم و حرفه ای در بازار فعالیت کند. در غیر اینصورت تلاش های او راه به جایی نخواهد برد و دیر یا زود متحمل شکست های فراوانی خواهد گردید.
دویدن یک بازی ذهنی است
یک دونده اگر در هنگام دویدن و مسابقه دادن از آرامش فکری مناسب برخوردار نباشد از همان ابتدا بازنده است. او باید در ذهن خود به پیروزی و پایان خوش ماجرا بیندیشد و بارها و بارها چه قبل از مسابقه و چه حین مسابقه به نقطه ی پایان فکر کند و تمرکز خود را بر نقاط قوت خویش معطوف نماید.
لیدیا سایمون قهرمان جهانی دو ماراتون می گوید: فکر میکنم در سطحی که ما قرار داریم، دیگر واقعاً بدن هیچ اهمیتی ندارد.۹۰٪ماجرا مغز است.
یک بازاریاب هم دقیقا باید به این نکته عامل باشد. او باید قبل از مذاکره ی فروش، تمرکز خود را بر نقاط قوت خود معطوف کرده و خود را پیروز کارزار قلمداد کند. البته این بدان معنا نیست که از نقاط ضعف خود غافل شود و درصدد رفع آن ها برنیاید. اما بازاریابی که از همان ابتدا امید کافی به انجام فروش و اتکای کافی به توانمندی های خود ندارد، هرگز نخواهد توانست محصول یا خدمتی را به مشتری بفروشد.
فقط دویدن کافی نیست
اگر میخواهید دوندهی خوبی باشید، باید علاوه بر دویدن، توجه کافی به انجام سایر ورزشهای مرتبط با این رشته را نیز داشته باشید. انجام ورزش هایی که به تنفس، استحکام، استقامت و توانمندی بدن شما کمک می نماید، برای موفقیت یک دونده، ضروری است. مانند تمرین با وزنه و بدنسازی، تمرینات انعطافپذیری یا فعالیتهایی همچون شنا یا دوچرخهسواری.
یک بازاریاب هم علاوه بر تمرین و انجام مکرر فعالیت های فروش، می بایست در سایر حوزه های ارتباطی، رفتاری، مدیریتی و روانشناختی هم مهارت هایی را بیاموزد تا بتواند در برخورد با هر مشتری، روحیات او را تحلیل نماید و برخورد با وی را منطبق با حالات و شرایط خلق و خوی او انجام دهد. همچنین توانایی مدیریت خویشتن و کسب و کار خود را نیز داشته باشد.
حواست به رقبا باشد
یک دونده بایستی در حین دویدن نیم نگاهی به سایر دوندگان داشته باشد تا بداند در چه وضعیتی نسبت به آن ها قرار دارد. اگر خیلی عقب افتاده است به سرعتش بیافزاید و اگر در جایگاه مناسبی است، انرژی خود را برای ادامه ی مسیر ذخیره نماید.
یک بازاریاب حرفه ای نیز باید دائما فعالیت رقبا را رصد نماید و استراتژی های لازم برای مقابله با آن ها را مد نظر قرار دهد تا همیشه یک گام از آنان جلوتر باشد.
نزديك شدن به خط پايان
وقتی دونده به نزدیکی خط پایان می رسد بايد تمام تلاش خود را بكار بياندازد تا با سرعت از خط پايان عبور کند و به محض اينكه به خط پايان رسيد از سرعت خود نكاهد بلكه بنا را بر آن بگذارد كه حدود 5 يا 6 متر دیگر را باید بدود.
در بازاریابی هم باید به این نکته توجه داشته باشیم که همیشه می بایست نقطه ای فراتر از هدف نهایی را مد نظر قرار داد تا با احتساب اشکالاتی که ممکن است بر سر راه ما قرار گیرند، نهایتا فتح هدف، محقق شود.
بعد از پایان دویدن به یکباره ننشینید
یک دونده نباید بعد از پایان دویدن به یکباره بنشینید و می بایست با آرام راه رفتن بدن خود را سرد نماید و به حالت مناسب برگرداند.
بازاریاب حرفه ای نیز نباید بعد از انجام تبلیغات با حجم زیاد یا پس از انجام فعالیت های بازاریابی مناسب و سنگین، به یکباره کلیه ی فعالیت های تبلیغاتی و بازاریابی خود را متوقف کند. بلکه باید آهسته و پیوسته این فعالیت ها را دنبال کند و فقط از شدت آن بکاهد تا بهترین نتیجه را از زحمات خود کسب نماید.
امیدوارم که در میدان رقابت کسب و کار، دونده ای حرفه ای، آشنا به قواعد مسابقه و بی رقیب باشد.
درباره مدیریت
دکتر محمدرضا طاهری با بیش از یک دهه سابقه همکاری موفق در قالب آموزش و مشاوره با برندهای معتبر شرق کشور، تلاش میکند تا راه را برای توسعه و موفقیت کسب و کارهای ایرانی از مسیر کاربست دانش و تجربه، هموارتر سازد.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.